Randevu Telefon : 0328 813 50 10
Osmaniye Özel İbn-i Sina Hastanesi

Bel Ağrısı nedenleri - Bel ağrısına neler yol açıyor?

Sağlıksız Beslenme

Bel ağrısına neden olabilecek masum faktörlerin birincisi sağlıksız beslenme nedeni ile aldığımız aşırı kilolarımızdır. Fazla kilolarımız ne kadar az ise bel ağrısının o ölçüde daha seyrek görülmekte olduğunu ve daha kolay tedavi edilebildiğini belirtmekte.

Hareketsiz Yaşam

Hareketsiz yaşam, günlük hayatımızın her anında kullandığımız otomobil, asansör ve spor yapmamak kilo almaya, kas ve eklemlerimizin esnekliklerini kaybetmelerine ve bel ağrılarımızın daha kolay ortaya çıkmasına neden olmakta. Bel egzersizleri ile bel kaslarımız daha güçlü ve esnek hale gelerek omurgamızın dik durmasına destek olurlar. Kardiyo ve ağırlık çalışmaları önemli olsa da yoga ve stretching egzersizlerinin de belimiz için özellikle önemli olduğunu unutmayalım.

Yanlış oturmak

Otururken baş ve omuzlarımızın belimize göre daha önde olmasının bel ağrısına neden olabileceğini belirtmekte. Özellikle masa başında uzun saatler çalışanların bel ağrısından korunmak için oturma pozisyonlarına dikkat etmeleri ve oturdukları koltuğu doğru seçmeleri, gerekirse bel eğimini destekleyecek ince bir minder ile bellerini desteklemeleri faydalı olacaktır.

Osmaniye Özel İbn-i Sina Hastanesi 2017(C) Tüm Hakları Saklıdır.

Ana Menü

İletişim Bilgileri